No Title
cv: 5841 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sOntwikkelaar Delphi
Roermond
in overleg
freelance opdrachten

Opleiding: 1990 - 1994 Hogeschool van Amsterdam (Informatica)
1994 - 1995: Universiteit van Amsterdam (Natuurkunde)
________________________________________________

Branchekennis: incasso / hydrografie / beleggen / telecom / uitzendbranche /
document herkenning

Programmeertalen: Delphi

Databases: Oracle, MS SQL Server, MySQL

Diverse: UML, XML, TIBCO, PL/SQL Developer


Ervaring:
_________________________________________________
Bedrijf: Alex Beleggersbank / BinckBank
Periode: 2006 - 2008 (32 maanden)
Ontwikkelomgeving: Delphi 2006, Oracle, TIBCO
Buzzwords: SOA, high performance, multithreading

Binnen Alex wordt met een groot team (+/- 30 man) gewerkt aan de verbetering van de +/- 50 Windows Services die de koersinformatie en klantentransacties verwerken, de website voorzien van informatie en een handvol clients die het bankpersoneel toegang tot het systeem verschaft. Alex hanteert redelijk strakke ontwikkelprocessen en houdt de kwaliteit van de software hoog door onder meer een verplichte peer review van alle niew geschreven en aangepaste software.

_________________________________________________
Bedrijf: de Belastingdienst
Periode: 2004 - 2005 (15 maanden)
Ontwikkelomgeving: Delphi 5, Visual Basic 6, MS SQL Server
Buzzwords: XML, MQ, batchverwerking

Bij de Belastingdienst heb ik gewerkt aan de vele scripts en ondersteunende dll's die de ingekochte applicaties Taskmaster en InfoImage in staat stellen om de vele soorten papieren aangiften te scannen en de ingevulde waarden via OCR en sanity checks te herkennen.

_________________________________________________
Bedrijf: Acenius B.V.
Periode: 2004 (1 maand)
Ontwikkelomgeving: Delphi 6, MySQL
Buzzwords: QA, troubleshooting, juniorbegeleiding

Bij Acenius heb ik korte tijd gewerkt om een spaaklopend project weer vlot te trekken. Het project was uitbesteed aan een bedrijf in India, en door gebrek aan ervaren krachten aldaar en moeizame communicatie, werd er in India niet geproduceerd wat men in Nederland wenste.
Ik heb hierbij een aantal technische problemen verholpen die men in India, door gebrek aan ervaren krachten, niet (netjes) kon oplossen. Bovendien was ik in staat om de mensen in India vanuit softwaretechnisch perspectief uit te leggen wat de problemen waren die men in Nederland ondervond.
_________________________________________________
Bedrijf: Zelfstandig
Periode: 2002 - 2004 (30 maanden)
Ontwikkelomgeving: Delphi 6/7
Buzzwords: HTML, Javascript, PHP

Na FlexService ben ik begonnen met het ontwerpen en implementeren van een e-mail gebaseerd spel dat beter en mooier is dan alle reeds bestaande. De ontwikkelde software bestaat uit een handjevol tools, geschreven in Delphi, die praten met SMTP-, POP3- en FTP-server en een paradox database. Bovendien heb ik ervaring opgedaan met het ontwikkelen van websites (HTML, Javascript, PHP). Het resultaat is te bewonderen op http://www.androhil.thinkhost.net/.

_________________________________________________
Bedrijf: FlexService
Periode: 2001 - 2002 (6 maanden)
Ontwikkelomgeving: Delphi 5, MS SQL Server

FlexService heeft van de grond af aan een volledig pakket ontwikkeld ter ondersteuning van uitzend- en detacheringsbureau's. De software begeleidt het proces van begin tot eind: Het inschrijven van kandidaten en hun profiel aan de ene kant en bedrijven met hun vacatures aan de andere kant. Een matching-engine ertussen en vervolgens de contractenadministratie, werkbriefjes en salarisadministratie.
Ik heb hierbij de modules voor invoer en beheer van werkbriefjes, debiteuren en ziektegevallen geschreven.

_________________________________________________
Bedrijf: CSS Telecom
Periode: 2001 (5 maanden)
Ontwikkelomgeving: Delphi 5/6

Voor CSS Telecom heb ik een aantal uitbreidingen gemaakt van een bestaand softwarepakket. Deze software is in staat om meerdere telefooncentrales vanaf een enkele plek te onderhouden via een eenvoudig te begrijpen gebruikers-interface. De functionaliteit die ik heb toegevoegd betrof verkeersmetingen, configuratiecontrole, scripting en scheduling.

_________________________________________________
Bedrijf: Labouchere B.V.
Periode: 2000 (8 maanden)
Ontwikkelomgeving: Delphi 5, Oracle
Buzzwords: COM+

Voor Labouchere heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van hun beleggingssite, Alex (www.alex.nl) en de VEB Bottomline (een beursorderlijn). Beide systemen zijn intern samengevoegd en bestaan uit een redelijk klassiek drie lagen model met ongeveer 5 client- en 10 serverapplicaties. Ik heb gewerkt aan verschillende applicatieservers en een paar clients, een module voor het berekenen van kortingen op transactieprovisie, een nieuwe server gemaakt voor het beheren van relaties en rekeningen en een module ontworpen voor performance-berekingen van portefeuilles.

_________________________________________________
Bedrijf: Seateam B.V.
Periode: 1998 - 1999 (19 maanden)
Ontwikkelomgeving: Delphi 3/4/5
Buzzwords: UML, AutoCAD

Voor Seateam heb ik de laatste helft van de implementatie gedaan van software die aan de hand van hydrografische gegevens zeekaarten maakt. Het legt via TCP/IP contact met een UNIX machine waar de gegevens staan en vervolgens maakt het een OLE verbinding met AutoCAD om daarin een kaart te tekenen. De gebruiker kiest onder andere welke uitsnede(s) van de wereld hij wil zien, in welke projectie en wat hij hoe in kaart gebracht wil hebben.
Na de afronding heb ik meegewerkt met het ontwerpen van een data-processingpakket. Met dit pakket zijn gebruikers in staat recepten te definiŽren om gegevens te bewerken. Die recepten kunnen worden opgeslagen, zodat er een bibliotheek kan worden gemaakt met vaak voorkomende situaties. De data die door deze bewerkings-recepten heen stroomt kan tussen iedere stap worden bekeken en gecached.

_________________________________________________
Bedrijf: Van Oorschot & Partners
Periode: 1996 -1998 (21 maanden)
Ontwikkelomgeving: Delphi 3, Visual Basic, MS Access
Buzzwords: Prototyping, Scherpe deadlines

Bij Van Oorschot & Partners bv was ik verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende multimedia projecten, waaronder elektronische catalogi, websites, en verschillende CD-uitgaven, zoals shareware-CD's en de CD-bijlage van het kwartaalblad Windows Magazine, bouw van diverse Delphi- en Visual Basic-applicaties voor verschillende klanten, databases bouwen en onderhouden, Word-macro's schrijven, bestandsconversie en systeembeheer.
Daarnaast heb ik nog allerlei kleine opdrachten m.b.v. Delphi en Visual Basic uitgevoerd.